WALTHER PPS nu beschikbaar in een M2-versie

De handige, compacte WALTHER PPS komt in 2016 uit in een verbeterde versie, de PPS M2. Het frame en de slede zijn opnieuw ontworpen om te passen bij de huidige Q-lijn. Daarnaast is laderpal aan de trekkerbeugel vervangen door een knop aan de linkerkant op het frame, een functie die vooral de voorkeur geniet van internationale klanten. Dit wordt aangegeven door de aanvullende aanduiding van de fabrikant, M2. Het frame heeft nu een meer ergonomische vorm en de greepomtrek is aangepast aan de meest gebruikelijke handmaten, waardoor er geen verwisselbare inzetstukken voor de achterzijde van de greep meer nodig zijn.

Het M2-triggerblad en de ingebouwde trigger-veiligheid hebben nu een comfortabelere vorm, wat vooral het snelle afvuren vergemakkelijkt. Een 3-punts stalen vizier met fosforescerende markeringen is standaard.

In de toekomst zal de PPS M2 wereldwijd alleen verkrijgbaar zijn als een 9 mm x 19 politie-set met drie verschillende laders: voor 6, 7 en 8 ronden. De 6-patronen versie is het meest compact, terwijl de langere laders een betere grip bieden voor grote handen. Eerdere PPS-modellen kunnen niet meer worden geleverd en dankzij de geherpositioneerde laders passen de nieuwe laders alleen op de PPS M2-pistolen.

Walther PPS M2 links
Walther PPS M2 schuin
Walther PPS M2 rechts

Adviesprijs volgens de fabrikant

749

Specs

System
Caliber
Magazine capacity
Safety
Grip
Trigger
Trigger Weight
Shoot-Up
Length between and backstrap
Sights
Sight length
Barrel
Barrel length
Dimensions (L/H/W)
Weight
Packaging