De M-serie van de WALTHER PPQ werd geïntroduceerd op SHOT SHOW 2013, maar in eerste instantie alleen voor Amerikaanse klanten. Vanaf maart 2014 (IWA-beurs) is deze M2-versie ook beschikbaar voor alle andere buitenlandse markten. De M2-pistolen zijn herkenbaar aan de ontgrendelknop aan de linkerkant, in plaats van de voormalige hendel, die in de trekkerbeugel is geïntegreerd. De nieuwe knop kan worden gewijzigd naar de rechterkant, de sledestopper is al ambidexter. De nieuwe positie van de knop zal zowel door IPSC-schutters als door handhavingsinstanties of gebruikers van persoonlijke bescherming worden verwelkomd.
Alle andere technische kenmerken blijven dezelfde: De PPQ “striker fired trigger” combineert de voordelen van een modern systeem zonder hamerslagen, automatisch werkende beveiligingen en de meeste moderne materialen. De hamerloze actie in combinatie met up-to-date materialen maakt een zeer compact ontwerp mogelijk en vermindert het aantal benodigde onderdelen aanzienlijk in vergelijking met pistolen met een hamer. De WALTHER PPQ is een aangewezen wetshandhavingspistool. Het ontwerp is gebaseerd op de technische specificaties voor pistolen van de Duitse politie.

Het versterkte polymeerframe wordt geleverd met verwisselbare grepen voor verschillende handmaten. Een ergonomische, gestructureerde grip plus de soepele buitencontour zorgt ervoor dat de PPQ niet blijft haken op kleding wanneer deze verborgen wordt gedragen en helpt om het trekken van het pistool uit een holster te versnellen, bijvoorbeeld wanneer de PPQ M2 verborgen is. Met een totale lengte van 180 mm en een vat van 102 mm (4 “) weegt het lege pistool slechts 695 gram. De laders in 9 mm bevatten 15 ronden.
Optioneel zijn laders met een extensie voor twee patronen extra (17).

Walther PPQ M2 9MM FDE links
Walther PPQ M2 9MM FDE schuin
Walther PPQ M2 9MM FDE rechts

Adviesprijs volgens de fabrikant

999

Specs

System
Caliber
Magazine capacity
Safety
Grip
Trigger
Trigger Weight
Shoot-Up
Length between and backstrap
Distance from center of barrel to shooting hand
Sights
Sight length
Barrel
Barrel length
Dimensions (L/H/W)
Weight
Special feature(s)
Packaging