WALTHER CCP: klein. Accuraat. Betrouwbaar.
Walther zet de nieuwe standaard voor verborgen dracht pistolen (afhankelijk van plaatselijke wetgeving, niet in Europa !)
De nieuwe WALTHER CCP combineert de eenvoudige bediening van een pocketpistool met de kracht van 9 x 19 mm cartridges. CCP staat voor Concealed Carry Pistol. Het innovatieve SOFTCOIL-systeem werkt volgens een gasvertraagd blowback-principe, dat een aanzienlijk verminderde terugstoot mogelijk maakt en resulteert in gemakkelijk oprekken van de slede. De CCP heeft een ideale combinatie van ergonomie, grootte, vorm, nauwkeurigheid en het vermogen om comfortabel te verbergen. Met een lengte van 163 mm wordt dit 8-patronen vuurwapen met enkele kolom geleverd met talloze functies die anders alleen in grotere modellen worden aangetroffen.

De voorgespannen trekker heeft een constante lage trekkracht van 2,5 kg en een trekkerafstand van slechts 7 mm. Door de gasdruk om te leiden, konden de ontwerpers een zachte hoofdveer gebruiken met een zachte ontgrendeling, waardoor de terugslag werd verminderd in vergelijking met een standaard Browning-systeem. Bovendien zakt de veelhoekige ton niet naar beneden, wat de verticale beweging van het pistool aanzienlijk vermindert en de precisie verbetert. De schuif is ook aanzienlijk gemakkelijker te hanen, met behulp van de voorste en achterste diagonale tanden.

Er werd veel aandacht besteed aan veiligheid, maar zonder de eenvoudige bediening te belemmeren. De gemakkelijk bereikbare handmatige beveiliging trekt bijvoorbeeld de trekkerbalk terug, waardoor de trekker zonder weerstand kan bewegen. Dit neemt de spanning van de onderdelen weg en verlengt hun levensduur. Een extra veiligheid zorgt voor valbeveiliging. Bovendien zorgt het koppelvrije ontwerp van het trekkermechanisme ervoor dat componenten op hun plaats blijven als het pistool valt. Ten slotte kan het pistool alleen worden gestript als de trekker ontspannen is en wordt een demontage hulpmiddel in elke verpakking geleverd.
De WALTHER CCP wordt geleverd met een 3-punts zicht. Het zicht van het polymeer wordt vastgeschroefd en drie hoogten worden standaard meegeleverd. De keep van polymeer is lateraal instelbaar. De CCP is verkrijgbaar met een roestvrijstalen glijplaat of roestvrij staal met een zwarte chromen afwerking.

Voordelen voor de klant in één oogopslag:
• slank ontwerp en eenbladig magazijn voor een goede grip
• trekker en veiligheid kunnen zelfs met kleine handen worden bediend
• gemakkelijk te liften
• gemakkelijk te verplaatsen sledestopper
• veilige, soepele werking met alle standaard munitie, geen effecten van variaties in gasdruk
• lage terugslag en verminderde opwaartse kick
• meervoudige valbeveiliging en trekkerbeveiligingsfuncties

Walther CCP links

Adviesprijs volgens de fabrikant

599

Specs

System
Caliber
Magazine capacity
Safety
Grip
Trigger
Trigger Weight
Shoot-Up
Length between and backstrap
Sights
Sight length
Barrel
Barrel length
Accessories
Dimensions (L/H/W)
Weight
Finish / Engraving
Packaging