Nieuws van Sig Sauer (bron: https://www.sigsauer.com):

NEWINGTON, N.H., (3 september 2019) – SIG SAUER, Inc. is trots om de officiële gunning van een contract door het Amerikaanse leger aan te kondigen in het down-select proces voor de Next Generation Squad Weapons (NGSW). De prijs omvat het complete SIG SAUER-systeem bestaande uit 6,8 mm hybride munitie, een lichtgewicht machinegeweer, geweer en meegeleverde onderdrukkers. SIG SAUER levert productie uit één bron voor munitie, wapens en onderdrukkers waardoor het Amerikaanse leger minder risico loopt en het vermogen toeneemt.

“Het Amerikaanse leger leidt de wereld in de eerste belangrijke upgrade naar handvuurwapens in decennia om te voldoen aan de groeiende eisen van soldaten op het slagveld. We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd voor het Next Generation Squad Weapons-programma dat de oorlogsjager meer dodelijk maakt voor de oude wapens, ”begon Ron Cohen, President & CEO, SIG SAUER, Inc. “De kern van onze inzending is onze nieuw ontwikkelde, hogedruk, 6,8 mm hybride munitie die in beide wapens wordt gebruikt en een belangrijke stap voorwaarts is in munitie-innovatie, ontwerp en productie.”

De SIG SAUER 6,8 mm hybride munitie is ontworpen voor verhoogde penetratie op grotere afstanden. Cohen ging verder, “met behulp van gepatenteerde technologie heeft de SIG SAUER Ammunition-divisie een volledig nieuwe patroon ontwikkeld die resulteert in een compactere patroon, met verhoogde snelheid en nauwkeurigheid, terwijl het gewicht van de munitie aanzienlijk wordt verlaagd.”

De primaire doelstellingen van het Amerikaanse leger voor de NGSW-AR was een wapen met de vuurkracht en het bereik van een machinegeweer, gekoppeld aan de precisie en ergonomie van een geweer. De SIG SAUER NGSW-AR indiening is een ultralicht, middelgroot machinegeweer met AR-ergonomie en in 6,8 mm gekamerde hybride munitie. Kenmerken omvatten snel loskoppelen laders, invoerlade aan de zijkant, verhoogde beschikbare 1913 railruimte voor nachtzicht en enablers, opvouwbare kolf en suppressor.

Bovendien waren de vereisten voor het Prototype Project Opportunity Notice (PPON) inclusief een NGSW-geweer. De SIG SAUER NGSW-Rifle-indiening is ook uitgevoerd in 6,8 mm hybride, is lichtgewicht en beschikt over een vrij zwevende versterkte M-LOK ™ handguard, zijlader, volledig dubbelzijdige bedieningselementen, inklapbare kolf en onderdrukker.

“Het Amerikaanse leger daagde de industrie uit om de legacy-wapens aanzienlijk te verbeteren. De SIG SAUER NGSW-AR is lichter van gewicht, met aanzienlijk minder terugslag dan degene die momenteel in gebruik is, terwijl onze karabijn voor de indiening van het NGSW-geweer is gebouwd op de basis van SIG SAUER-wapens, in dienst bij de belangrijkste strijdkrachten over de hele wereld. Beide wapens zijn ontworpen met functies die de mogelijkheden van de soldaat zullen vergroten, “aldus Cohen. “Het laatste onderdeel van het SIG SAUER Next-Generation Weapons System is onze suppressor, die door grondig onderzochte ontwerpverbeteringen de schadelijke terugslag vermindert.”

Zoals beschreven in de recente prijs van het Amerikaanse leger, levert SIG SAUER een compleet SIG SAUER-systeem inclusief de SIG SAUER 6,8 mm hybride munitie, lichtgewicht machinegeweer, geweer en onderdrukkers.

“SIG SAUER heeft de meest uitgebreide oplossing ontworpen om te voldoen aan de vereisten van de Next Generation Squad Weapons om de effectiviteit van missies te verbeteren. We kijken ernaar uit om gedurende dit hele proces samen te werken met het Amerikaanse leger en ervoor te zorgen dat onze soldaten zijn uitgerust voor de eisen van het moderne slagveld, “concludeerde Cohen.

banner webshop
Tom
Author: Tom